Dankzij mijn stamboom onderzoek……

Dankzij mijn stamboom onderzoek…….

Mijn oma vertelde mij vroeger altijd dat mijn op gediend had tijdens WOII. Zij liet mij ook, vol trots, de brief zien van Prins Bernhard waarin hij mijn opa bedankte voor zij gedane diensten in die tijd.

Dat verhaal is mij altijd bij gebleven. Vele jaren later en ik was inmiddels begonnen met het uitzoeken van mijn stamboom, schoot me dat verhaal weer te binnen. Kloppen de verhalen die ik vroeger hoorden en zou ik nog meer informatie kunnen achterhalen?

Na een spannende speurtocht kwam ik bij het Ministerie van Defensie terecht en zij konden mij vertellen waar mijn opa gestationeerd was, wat zijn taken waren en beter nog….Ik kreeg zijn staat van dienst! Hierop stond zoveel informatie, dat ik nu een veel beter beeld kreeg over mijn opa’s diensttijd.

Tijdens de e-mail wisseling, die ik had met iemand van het Ministerie van Defensie, werd mij verteld dat er een kan bestond dat mijn opa nog recht zou hebben op bepaalde onderscheidingen. Ondanks dat  mijn opa al jaren daarvoor was overleden wilden ze toch een onderzoek starten. Na verloop van tijd kreeg ik te horen dat hij inderdaad nog recht had op een medaille! Voor zijn gedane werkzaamheden in de periode van WOII ontving hij, postuum, de Mobilisatie-Oorlogskruis (MOK).

Dat ik dit, dankzij mijn stamboom onderzoek, mocht mee maken was echt een van de mooiste dingen!

100_6738

Geef een antwoord